Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Cum sa cureti lichidele varsate pe laptop

Tag-uri: laptop cum sa cureti lichidele varsate sfaturi cuidei.ro

Articol scris de InOras .ro

vezi toate

Ai varsat apa, cafea sau suc pe tastatura laptopului? Da, ai dreptate, este unul din evenimentele foarte nefericite care iti pot strica ziua si daca nu actionezi repede consecintele pot fi foarte grave. Citeste ce trebuie sa faci pentru a minimiza consecintele.
Ai nevoie de:-Prosop curat
-Feon
Pasul 1: Elimina sursa de curent
Primul lucru pe care trebuie sa il faci in astfel de situatii este sa scoti bateria si cablul de alimentare pentru a elimina orice sursa de curent. Apoi apasa butonul de oprire pentru aproximativ un minut.
In acest mod se va descarca din sistem toata electricitatea.

Pasul 2: Dezasambleaza componentele

Dezasambleaza toate componentele care pot fi indepartate. In functie de tipul laptopului poti scoate unitatea CD/DVD, cardul sau unitatea pentru discheta. Nu uita de cabluri: mouse, imprimanta, incarcator.

cum sa curesti lichidele varsate pe laptop.jpgPasul 3: Intoarce laptopul

Lasa ecranul deschis si intoarce laptopul cu tastatura in jos pe un prosop curat care absoarbe apa foarte bine. Cu laptopul in aceasta pozitie misca-l incet stanga-dreapta, fata-spate (ca un balans) pentru a elimina cat mai mult din lichidul varsat.

Pasul 4: Uscare

Unii specialisti recomanda lasarea laptopul cu tastatura in jos, pe prosop, timp de o saptamana sau chiar doua. Altii propun varianta de uscare cu feonul. A treia varianta, si cea mai sigura este sa il duci cat se poate de repede la service.

Inainte de a pleca urmeaza pasii 1 si 2 pentru a elimina cat mai mult posibil din lichidul varsat. Transporta-l cu tastatura in jos pentru a evita imprastierea lichidului.

Daca totusi  vrei sa incerci uscarea cu feonul, seteaza feonul  pe aer rece si usuca timp de cateva minute.  Daca ai noroc poti scapa doar cu ziua stricata, daca nu, consecintele pot fi mai grave.

Pasul 5: Tastatura

Una dintre consecintele cel mai putin costisitoare este schimbarea tastaturii. Poti de asemenea incerca sa o cureti singur, asta daca producatorul prevede acest lucru. Nu este o procedura recomandata, dar e pe riscul tau daca vrei sa incerci.

Te sfatuim :

Fa o poza tastaturii inainte de a scoate tastele pentru a sti sa … citeste articolul complet pe cuidei.ro.

Galerie

  • Cum sa cureti lichidele varsate pe laptop poza 0

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Articole similare

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro