Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Cum sa-ti inveti copilul sa se spele pe dinti

Obisnuinta unei igiene orale corecte se dobandeste din primii ani de viata, deci daca micutul tau are deja 2 ani e timpul sa te gandesti cum sainveti copilul sa se spele pe dinti. Ca toate lucrurile, la aceasta varsta, si spalatul pe dinti trebuie sa inceapa sa devina o rutina placuta, adoptata cu placere de micut, un joc interesant pe care invata ca trebuie sa-l joace mereu pentru a-si mentine dintii sanatosi. Pentru a-l invata mai usor cum sa-si spele dantura, tine cont de cateva elemente simple.
Trezeste-i interesul
Incepeti sa il aduceti in baie cu voi cand va spalati pe dinti. Ca orice alta activitate desfasurata de un adult, pe care inca nu o cunoaste, ii va trezi interesul, curiozitatea si va dori sa participe.

cum sa inveti copilul sa se spele pe dinti.jpgCumpara-i propriile “jucarii”

Cumpara-i o periuta de dinti. Prin simplul fapt ca primeste “jucarii” noi, ati castigat un aliat. Dupa cum bine stii, il atrag obiectele frumoase, in culori vii, deci cumpara-i ceva pe masura. Cumpara-i si o pasta de dinti cand ajunge la varsta de 2-3 ani si incepe sa invete sa scuipe. Alege o pasta de dinti pentru copii cu gust placut.

Transforma spalatul pe dinti intr-un joc

Foloseste-te de jocurile sau povestile care stii ca ii plac si il atrag foarte mult si inventeaza o poveste sau un joc pentru spalatul pe dinti. Foloseste povestea pentru a te asigura ca il inveti de la inceput sa se spele corect pe dinti. Cea mai importanta miscare din cadrul periajului este cea verticala ce asigura indepartarea resturilor de mancare dintre dinti. Este important sa invete sa o foloseasca in fiecare seara si sa o realizeze corect, dinspre gingie inspre varful dintelui si pe ambele fete ale dintelui.

Spalarea dintilor pe interior este putin mai dificila si mai incomoda, asigura-te ca nu o evita. De asemenea, ai grija sa invete miscarea circulara si cea orizontala de curatare a suprafetei dintilor. Inevitabil, unele miscari vor fi mai greu de realizat, prin urmare mai plictisitoare si va avea tendinta sa le evite. Asigura-te ca invata sa le realizeze pe toate si ca se spala pe dinti cel putin 2-3 minute.

Supravegheaza-l si ajuta-l

Copii devin siguri pe miscarile lor abia … citeste articolul complet pe cuidei.ro.

Galerie

  • Cum sa-ti inveti copilul sa se spele pe dinti poza 0

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Articole similare

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro