- Nu doare. Dacă este executată corect de un specialist bine pregătit, nu doare precum epilarea cu ceară sau IPL. În funcție de sensibilitatea la durere a fiecărei persoane în parte și de sensibilitatea pielii, durerea este în cel mai rău caz suportabilă. De aceea, este recomandată inclusiv bărbaților, care sunt mult mai reticenți la epilarea cu ceară, anume din cauza acestei dureri.
- Cu cât e mai puțină presiune asupra pielii, cu atât rezultatele sunt mai bune.
- Comparativ cu epilarea cu ceară, se aplică împotriva direcției de creștere a părului, dar se scoate în direcția de creștere.
- Zahărul nu se lipeşte de piele, ci doar de firul de păr.
- Se poate aplica pînă și pe cel mai scurt fir de păr și acționează chiar și asupra celui de sub piele. Nu se apasă niciodată pe piele atunci cand se aplică zahărul sau se desprinde.
- Nu este nocivă pentru piele, pentru că nu se aplică fierbinte și respeciv nu irită pielea și nu o predispune către varice.
- Este o metodă sigură și recomandată inclusiv în cazul unei pieli cu eczemă, psoriazis, varice sau vase capilare sparte și se poate realiza pe orice tip de piele (inclusiv afro-american, etc), pe diferite texturi ale firului de păr. Este indicată chiar și persoanelor cu diabet.
- Este naturală, deoarece conține doar apă, zahăr și suc de lămâie! Se cunoaște că zahărul este un bun conservant natural, în care bacteriile nu pot supraviețui.
- Pasta de zahăr pentru epilare este foarte prietenoasă cu pielea și este solubilă în apă, deci nu va răni pielea în niciun fel.
- Se curăță foarte ușor și are un efect mai îndelungat. Iar cînd crește din nou, firul de păr este mai fin și mai rar.
Epilarea cu zahăr poate fi testată la Unica Sport Romania, începând cu ultima săptămână din aprilie.