Start EUROPAfest 2012! Din 4 mai de 2x mai multa muzica buna

Singurul festival din Europa care reuneste 4 genuri muzicale jazz, blues, pop si muzica clasica se desfasoara anual la Bucuresti, reusind cu fiecare editie sa creeze o imagine pozitiva Romaniei.
Sub sloganul „It’s all about live quality music!”, Festivalul International EUROPAfest revine in anul 2012 cu artisti si muzica de calitate, cu o imagine proaspata, dar si cu o surpriza asteptata de multa vreme de fanii sai – evenimentul va avea o durata de 16 zile : 4 – 19 mai.
Asadar, festivalul debuteaza pe data de 4 mai cu un concert dedicat celebrarii Zilei Europei, organizat in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si se va incheia pe data de 19 mai cu Gala EUROPAfest, cand castigatorii vor fi facuti cunoscuti publicului, iar spectatorii vor avea ocazia sa asculte live cele mai bune trupe.

Pe langa cele doua evenimente ce marcheaza inceputul si sfarsitul festivalului, bucurestenii au ocazia de a participa la inca 10 evenimente, printre care: mult-asteptatele de catre public concerte de jazz, blues si pop, cea de-a sasea editie Bucharest International Jazz Competition prezentata in cadrul evenimentului EUROPAfest – 100% jazz and more, care gazduieste trupe de jazz din 24 de tari, Jeunesses International Violin Competition, la care s-a inregistrat un numar record de participanti intr-un concurs din Romania: 138 de participanti din 38 de tari si Caffe Festival, concerte after-hours in spatii neconventionale.

La cea de-a 19-a editie a festivalului sunt asteptati peste 300 de invitati din 45 de tari, nu numai din Europa, ci si din alte tari, participantii de alta nationalitate  fiind in proportie de 90% : Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, China, Columbia, Coreea de Sud, Croatia, Cuba, Ecuador, Elvetia, Finlanda, Franta, Georgia, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Israel, Italia, Japonia, Kazakhstan, Letonia, Lituania, Luxemburg, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Rep. Moldova, Romania, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, SUA, Suedia, Taiwan, Turcia, Ucraina, Ungaria.

Din anul 2005 festivalul se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu.

Agenda EUROPAfest este plina de evenimente atractive, incat iti e greu sa bifezi doar unul singur! De aceea, organizatorii te asteapta sa li te alaturi oricand in perioada 4 – 19 mai pentru a sarbatori muzica de calitate.

Search