Cum sa alegi scoala de soferi!

Primul instinct atunci cand alegi scoala de soferi este sa te uiti la locatia acesteia si sa te asiguri ca este cat mai aproape de locuinta ta, pentru a castiga timp pe parcursul orelor de conducere si a nu fi nevoit sa pierzi timp pe drumul catre scoala si inapoi. Ei bine, uneori proximitatea poate fi importanta, insa in general nu acesta este criteriul esential in alegerea scolii de soferi. De ce? Pentru ca datorita competitivitatii din domeniu, majoritatea scolilor de soferi ofera acum optiunea deplasarii instructorilor cu masina scolii la domiciliul cursantului. Acest serviciu este mai nou disponibil si in orasele mai mari, astfel ca proximitatea devine un criteriu mai putin important, facand loc altor criterii, cum ar fi rata de promovabilitate a scolii alese.

Atunci cand un instructor sau o  scoala de soferi are o rata de promovabilitate mare, inseamna ca intr-adevar face lucrurile ca la carte. Daca esti norocos sa gasesti in orasul tau scoli de soferi cu rate de promovabilitate de peste 80%, atunci stii ce ai de facut.

Este important sa ceri si parerea prietenilor cu privire la instructorii cu care si-au facut ei scoala. De cele mai multe ori, recomandarile din partea prietenilor ne duc la locul potrivit si se dovedesc a fi justificate.

Daca ai gasit scoala care ti se pare potrivita, dar nu cunosti instructorii, e nevoie sa te documentezi putin. Pe internet gasesti mai multe liste cu scoli de soferi, instructori si rata de promovabilitate. Va trebui sa investesti putin timp in munca de documentare, dar vei vedea ca merita si ca eforturile nu vor fi de prisos.

Este important de stiut ca atunci cand iti alegi instructorul, intervine o problema, poate cea mai importanta si anume problema compatibilitatii. Cunoastem cu totii chestiunea simpatiilor si a antipatiilor. Cu unele persoane pur si simplu nu ne potrivim, cu altele avem lacune de comunicare, iar cu altele reusim sa comunicam eficient din prima clipa. Doua personalitati care sunt compatibile pot da rezultate uimitoare impreuna. Asa ca o data ce ai decis cu ce instructor auto vrei sa urmezi scoala de soferi, asigura-te ca il intalnesti fata in fata inainte de a lua decizia finala. Mai mult, daca ti se permite, insoteste-l intr-una din orele de conducere cu alt client, pentru a te asigura ca stilul sau de comunicare ti se potriveste.

Revenind la scoala de soferi, recomand putina documentare si in ceea ce priveste un aspect important: daca scoala se afla in legalitate din toate punctele de vedere si nu exista posibilitatea ca tu sa devii victima colaterala a unor certuri ale scolii cu legea sau cu autoritatile. Exista cazuri in care cursantii au fost nevoiti sa se mute de la o scoala la alta din motive care tin de legalitatea activitatii scolii, iar in unele cazuri (mai putine, e drept), acesti cursanti au pierdut si sume de bani din aceasta cauza. Asa ca este bine sa intrebi in primul rand personalul scolii daca se afla in legalitate, dar si alti cursanti care au urmat scoala respectiva, pentru a te asigura ca esti pe maini bune si ca iti poti urma obiectivele fara sa fii afectat de erorile altora.

O data ce ai bifat toate aceste puncte, nu mai ai nevoie decat de putina munca si un pic de noroc. Succes!

Search