Grimus lanseaza videoclipul piesei “Carelessly”

2018 inseamna un nou inceput pentru Grimus. “Carelessly” marcheaza startul intr-o noua aventura numita Unmanageable Species, cel de-al patrulea album al trupei din Cluj-Napoca. 

Dupa Panikon, Egretta si Emergence, anul acesta aduce pentru cei sase clujeni un album integral in limba engleza, inregistrat in Nuremberg, la Ghost City Recordings Studio A, mixat la Berlin si masterizat in Hamburg.

Despre primul single, Vali Rauca, textierul si chitaristul trupei, spune ca „Desi are un tempo lent, Carelessly este una dintre cele mai involburate piese Grimus scrise vreodata. E singurul sunet care poate fi auzit la nesfarsit in linistea nefireasca din ochiul unei tornade”. 

Pe 2 ianuarie, trupa a filmat videoclipul pentru noul single, in Cluj. Regia este semnata de Iustin-Andrei Surpanelu, cel cu care Grimus a colaborat si pentru Fregate, iar in clip joaca actorii Ada Lupu (actrita la Teatrul National din Iasi) si Cristian Grosu (actor la Teatrul National din Cluj).

Piesa te duce cu gandul la o etapa bolnavicioasa din relatia unui cuplu de indragostiti, iar acest lucru l-a facut pe regizor sa construiasca videoclipul pe ideea unei iubiri pasionale, poate prea pasionale; doi indragostiti prinsi intr-o bucla repetitiva din existenta lor in cuplu. 

„Dragostea si ura sunt cumva aliniate, energia pe care o emana fiecare dintre aceste trairi este la fel de puternica. Miza a fost sa obtin o atmosfera tensionata si anxioasa, cea pe care am simtit-o atunci cand am ascultat piesa si am citit versurile lui Vali. Am ales sa lucrez cu doi artisti tineri, despre care am simtit ca pot transpune trairile din versurile piesei; amandoi sunt foarte expresivi si cumva am regasit nebunia de care aveam nevoie in ochii lor”, declara regizorul videoclipului, Iustin Surpanelu.

Dupa o luna petrecuta in Germania, acolo unde trupa s-a refugiat pentru a compune si inregistra cel de-al patrulea material discografic, Unmanageable Species va fi disponibil pentru fanii trupei, in format fizic si digital, din 23 februarie.

 Single-ul “Carelessly” este disponibil aici: https://UMR.lnk.to/Carelessly

Facebook Grimus: https://www.facebook.com/grimusworld/ 

 

Search