Locatie: Universitatea „Vasile Alecsandri”, Calea Mărășești, nr. 157, Bacău, 600115
Data: 08 Noiembrie 2013

Site: www.tedxbacau.com

TED este o organizație non-profit, dedicată Ideilor care Merită să fie Împărtășite (Ideas Worth Spreading), care desfășoară, anual, două conferințe live la care participă cei mai fascinanți lideri și gânditori ai lumii. Printre vorbitorii acestor evenimente s-au numărat: Bill Clinton, Bill Gates sau Jane Goodall. TED, cu cele două conferințe anuale ale sale, site-ul ted.com, inițiative și proiecte comunitare, este acum o platformă și o mișcare globală, axată pe schimbări semnificative prin puterea ideilor.

Urmând conceptul Ideilor care Merită să fie Împărtăşite, TED a creat o platformă locală numiă TEDx, care permite unor parteneri să organizeze evenimente locale, cu scopul de a încuraja inovarea prin oferirea unor îndrumări şi mărturii vizionare. De la apariția lor, în 2009, numărul evenimentelor TEDx a crescut considerabil, ajungând la aproximativ 5000, în peste 1200 de orașe din 133 de țări.

Impactul TED-ului și al TEDx-ului din ultimii ani asupra societății ne-a facut să realizăm necesitatea cocretizării unui astfel de eveniment în județul Bacău, pentru a conecta comunitatea noastră cu idei care o pot transforma într-un loc mult mai bun pentru a trăi.

TEDxBacau este un eveniment local, organizat de Asociația pentru Dezvoltare Activă (ADA) și Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, cu scopul de a recrea experiența unică întalnită în evenimentele TED, unde liderii lumii și marii gânditori se adună pentru a-și împărtăși ideile, pentru a schimba atitudini, vieți și, nu în ultimul rând, lumea.

Pentru TEDxBacau am ales o temă care se adresează, în special, studenților, însă care este viabilă la orice vârstă. Poveștile de succes recente ne-au inspirat să optăm pentru tema: “Transforming Passion into Success”. Astfel, vizionari, antreprenori inspirați, profesori cu gândire progresivă și studenți cu rezultate deosebite își vor putea împărtăși ideile, pasiunile și experiențele, stimulând tinerii să dezvolte propriile idei și să le transforme în acțiune.
TEDxBacau este operat sub o licență TED, iar întreaga echipă este condusă pe bază de voluntariat.

TEDxBacau va avea loc vineri, 08 noiembrie 2013, în Aula Universității „Vasile Alecsandri”, fiind prima conferință TEDx efectuată în județul Bacău.

TEDxBacau va avea două sesiuni:

 sesiunea de dimineață, când se vor desfășura workshop-uri pe teme diverse precum educație, tehnologie, inovație etc., la care vor participa atât elevi din liceele din Bacău (clasele a XI-a și a XII), cât și studenți și profesori;

 sesiunea de după-amiază, cu prezentări susținute de speakerii invitați, la care vor participa 100 de persoane interesate de dezvoltarea lor personală.

Speakerii care vor lua cuvantul in sesiunea de dupa-amiază sunt următorii:
1. Cristian Gog
2. Valentin Nedeff
3. Ionut Budișteanu
4. Tedy Necula
5. Romeo Moșoiu
6. Adelina Sabău
7. Adrian Iordache
8. Cristian Andrieș
9. Răzvan Daba
10. Adina Tapalaga

Mai multe detalii puteti gasi aici: http://www.tedxbacau.com/invitati/

Participanții vor avea șansa unică de a se inspira din povești de succes, transmise într-un mediu prietenos. Astfel, ei vor putea afla noi modalități în care își pot folosi abilitățile, pentru a-și creiona propriul drum către succes.

“Crede în tine, începe cu nimic și din acel nimic ceva grandios va fi creat”, e ceea ce TEDxBacau va încerca să demonstreze și să învețe. TEDxBacau va stimula participanții să creadă în propriile forțe și să facă primul pas pentru transformarea ideilor în succes.

Asadar, misiunea noastră este de a deveni un stimul pentru acțiunile viitoare ale participanților, oferindu-le, prin puterea exemplului, motivația necesară pentru a întreprinde schimbări pozitive atât la nivel personal, cât și la nivelul întregii comunități.

Acest articol a fost scris de pe un laptop DELL, de la partenerii nostrii, Madd Electronics.  

Search